adscode
adscode
adscode

Aşırı Sıcaklar Deprem Tehlikesi Yaratıyor mu? İTÜ Profesöründen Açıklama

Aşırı sıcakların depremi tetikleyip tetiklemediği konusundaki görüşlerini paylaşan İTÜ Profesörü, merak edilen soruları cevapladı.

Aşırı Sıcaklar Deprem Tehlikesi Yaratıyor mu? İTÜ Profesöründen Açıklama

###Türkiye bu yaz sıcak havalarla kavruluyor. Temmuz ayıyla birlikte artan aşırı sıcaklar yaşamı olumsuz etkiliyor. İstanbul'da nem oranı bazen yüzde 100'e ulaşırken, vatandaşlar nefes almada zorlanıyor. Yurt genelinde peş peşe yaşanan depremler de dikkat çekiyor. Dün Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4. 9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Prof. Dr. Okan Tüysüz, sıcaklıkların depremi tetikleyip tetiklemediği konusunda şu açıklamayı yaptı: "Türkiye'de 500'ün üzerinde bilinen fay var. Bir fay deprem üretse ülkede deprem etkinliği devam ediyor demektir.

Olağan dışı bir durum yok. Sıcaklıklar, soğukluklar ve diğer meteorolojik olaylarla depremin ilişkisi yok." Tüysüz, Marmara ve Bingöl Yedisu gibi bölgelerde büyük deprem beklentisi olduğunu belirtti. "Buralar artık zamanını doldurmuş herhangi bir zamanda olabilecek depremler. Maalesef ne toplum ne kişi ne idare olarak depreme hazır olduğumuz söylenemez. ".

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin