adscode
adscode
adscode

ASKON Heyeti Bosna Hersek’te Yatırım İmkanlarını Değerlendirdi

ASKON heyeti Bosna Hersek’te yatırım fırsatlarını araştırdı ve Türk firmalarına yatırım yapma çağrısında bulundu.

ASKON Heyeti Bosna Hersek’te Yatırım İmkanlarını Değerlendirdi

ASKON tarafından yapılan açıklamaya göre, Bosna Hersek'te bir dizi temasta bulunan ASKON heyeti, Uluslararası Saraybosna Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ile görüştü. Heyet, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği'nde de Büyükelçi Sadık Babür Girgin ile bir araya geldi. ASKON heyeti, Aliya İzzet Begoviç Şehitliği'ni ziyaret etti, yerel esnafla görüştü. Açıklamada ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’ın değerlendirmesine yer verildi. Aydın, finansmana erişimde sıkıntı yaşanmadan Avrupa'nın ortasında yatırım imkanı olduğunu ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti.

Türk firmalarına Bosna Hersek'e yatırım yapma çağrısında bulunan Aydın, Bosna Hersek ile AB arasında serbest ticaret bölgesi tesis edildiğini ve bu anlaşmaların önemli olduğunu vurguladı.

Aydın, Bosna Hersek’in Türkler için yabancılık çekilmeyecek bir ortam sunduğunu ve Türkiye’nin burada yatırımlara destek verebilecek konumda olduğunu belirtti.

Serbest Ticaret Anlaşması ve ticarette gümrük avantajları sayesinde Bosna Hersek’te yatırım yapmanın fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türk firmalarının tarım, eğitim, mekanik cihazlar ve aletler, demir, çelik, alüminyum, elektrikli makine ve cihazlar, orman ürünleri gibi sektörlerde faaliyet gösterebileceğini belirten Aydın, bu alanları doldurmanın hem ülkemiz hem de Bosna-Hersek için faydalı olacağını söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder