ASKON ve SCO Arasında İşbirliği Anlaşması

Çinli iş heyeti ASKON’da ağırlandı ve işbirliği anlaşması imzalandı.

ASKON ve SCO Arasında İşbirliği Anlaşması

Çin Halk Cumhuriyeti Şangay İşbirliği Teşkilatı (SCO) Yerel Ekonomi ve Ticaret İşbirliği Gösteri Alanı İdari Komitesi İcra Yardımcı Direktörü Li Gang ve beraberindeki iş heyeti, ASKON Genel Merkezi'nde düzenlenen programla ağırlandı.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen Çinli işletmelere destek olacaklarını belirterek, Türkiye’nin Çin ile ticaretindeki açığın kapatılması için çalışacaklarını ifade etti.

İki taraf arasında imzalanan işbirliği mutabakat zaptı ile lojistik, ürün işleme, mal ticareti, hizmet dış kaynak kullanımı ve diğer projelerde işbirliği ve yatırımın artırılmasına karar verildi. Li Gang ise, anlaşma kapsamında ticaret sürecini optimize edeceklerini ve ticaret maliyetlerini azaltacaklarını söyledi. İşbirliği anlaşmasının her iki taraf için hayırlı olması temennisinde bulundu.