adscode
adscode
adscode

Atatürk Üniversitesi Hastanesi'ne 12 Kişi Zehirlendi

Şükrüpaşa Mahallesi'nde sokak satıcısından aldıkları mantarı yedikten sonra rahatsızlanan 12 kişi, Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Atatürk Üniversitesi Hastanesi'ne 12 Kişi Zehirlendi

Şükrüpaşa Mahallesi'nde yaşayan farklı ailelerden 9'u kadın 12 kişi, sokak satıcısından aldıkları mantarı yedikten sonra rahatsızlandı. Zehirlendikleri değerlendirilen 12 kişi, Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil yoğun bakımda gözetim altına alındı.

Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mevlana Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaların 96 saat gözetim altında tutulacağını belirtti.

Mantar zehirlenmesi konusunda uyarılarda bulunan Gül, bilinçsiz şekilde mantar tüketilmemesi gerektiğini vurguladı ve marketten alınan kültür mantarlarında da dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Mantar zehirlenmesiyle ilgili hastaların durumlarına değinen Gül, renk değişmiş mantarların tüketilmemesi gerektiğini ifade etti. Hastaların aldıkları mantarları ve semptomların gelişimini sorarak diğer zehirlenen kişilerin de risk altında olabileceğini belirtti.

Zehirlenenlerden biri olan emekli öğretmen Fevzi Aydemir, mantarın mevsimi geçmesine rağmen yağışlardan dolayı zehirli olabileceğini fark etmediklerini belirtti. Halka tavsiyede bulunan Aydemir, sokaktan mantar almamalarını ve dikkatli olmalarını önerdi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, hastaların durumlarına göre tedavilerinin devam edeceği belirtildi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder