ATO 100 Yılında En İyi Oda Sistemi İnovasyon Projesinde dünya şampiyonu oldu

Ankara Ticaret Odası’nın ATO ATONET Üye Hizmet Platformu uygulaması Milletlerarası Ticaret Odası’na ICC bağlı faaliyet yürüten Dünya Odalar Federasyonu’nun WFC düzenlediği 2023 Dünya Odalar

ATO 100 Yılında En İyi Oda Sistemi İnovasyon Projesinde dünya şampiyonu oldu

Ankara Ticaret Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, ATO'nun, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) çatısı altında faaliyet gösteren ve küresel anlamda Odaların temsilciliğini üstlenen Dünya Odalar Federasyonu'nun (WCF) düzenlediği "2023 Dünya Odalar Yarışması"nda "ATONET Üye Hizmet Platformu" projesiyle "En İyi Oda Sistemi İnovasyon Projesi" kategorisinde birinci olduğu bildirildi. ATO, yarışma finalinde ABD ve Çin'den üç odayı geride bırakarak yarışmayı kazandı.

ATO Başkanı Baran, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ali Yılmaz ve ATO Bilişim Teknolojileri Komitesi Başkan Yardımcısı Gökhan Ertek ve ATO Bilgi İşlem Müdür Vekili Necip Ceylan ile birlikte "2023 Dünya Odalar Yarışması"nın İsviçre'nin Cenevre kentinde 13. Dünya Odalar Kongresi kapsamında gerçekleştirilen final programına katıldı.

ATO, ATONET Üye Hizmet Platformu Projesi'ni ATO adına Gökhan Ertek'in sunduğu finalde, Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) Tampa Bay Ticaret Odası'nın "Tampa Bay Ticaret Odası Azınlık İşini Hızlandırma Programı" ve Illinois Hispanik Ticaret Odası'nın "Sözleşme Radarı - Tüm İşletmeler İçin Yapay Zekâ" projeleri ile Çin Ticaret Odası'nın "RCEP ve diğer STA'ların Kullanım Oranını Teşvik Etmek" projeleriyle yarışarak birinciliği elde etti. Sonuçlar, 23 Haziran akşamı gerçekleştirilen Kongre Galasında açıklandı. Birincilik ödülünü ATO Başkanı Gürsel Baran teslim aldı.

ATO Başkanı Baran, Ankara Ticaret Odası'nın kuruluşunun 100'üncü yılında, üyelerinin iş ve işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla Oda hizmetlerini tek çatı altında bir araya getirdiği dijital uygulaması olan "ATONET Üye Hizmet Platformu"nun, finalde ABD ve Çin'den üç ayrı odanın projelerini geride bırakarak dünya şampiyon olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bakmadan Geçmeyin