adscode
adscode
adscode

Austin, Washington'daki NATO Zirvesi'nde konuştu

Austin, NATO Kamu Forumu'nda Rusya ve Ukrayna konusunda önemli açıklamalarda bulundu

Austin, Washington'daki NATO Zirvesi'nde konuştu

ABD Savunma Bakanı Austin, Washington'daki NATO Zirvesi kapsamında düzenlenen "NATO Kamu Forumu"nda önemli açıklamalarda bulundu.

Austin, NATO'nun ABD Başkanı Joe Biden'ın liderliğinde büyüyüp güçlenmesinden ve Rusya'nın oluşturduğu zorluklarla başa çıkma biçiminden gurur duyduğunu belirtti.

Austin, NATO'da üye sayısının Finlandiya ve İsveç'in katılımıyla 32'ye çıktığını belirterek, "Putin'in (Ukrayna'daki) savaşı NATO'nun genişlemesinin nedenidir. " dedi.

Ayrıca, NATO'nun kolektif savunmasını ve caydırıcılığını güçlendirmeye devam edeceklerini ve Soğuk Savaş'tan bu yana en güçlü NATO planlarını uygulayacaklarını söyledi.

Austin ayrıca, Ukrayna'nın savunmasını desteklemek için askeri ve mali taahhütler üzerinde çalışacaklarını ve Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları sağlanacağını duyurdu.

ABD'nin NATO müttefikleriyle ve Hint-Pasifik'teki küresel ortaklarıyla bağlarını derinleştirmeye devam edeceğini vurgulayan Austin, Çin'in Ukrayna'ya desteğinden rahatsız olduklarını belirtti.

Son olarak, ABD'nin müttefikleriyle güçlü ve güvende olduğunu ifade ederek, "NATO'yı zayıflatmaya yönelik herhangi bir girişim yalnızca Amerika'nın güvenliğini zayıflatır. " dedi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder