adscode
adscode
adscode

Avrupa'nın Vatanseverleri İttifakı Güçleniyor

Belçika'dan Hollanda'ya kadar birçok ülkeden aşırı sağcı partiler, Avrupa'nın Vatanseverleri ittifakına katılıyor.

Avrupa'nın Vatanseverleri İttifakı Güçleniyor

Belçika'da aşırı sağcı Vlaams Belang (VB) ile Hollanda'da ırkçı ve İslam karşıtı Geert Wilders liderliğindeki Özgürlük Partisi (PVV), Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın öncülüğünde Avrupa'nın Vatanseverleri ittifakına katıldı.

VB lideri Tom Van Grieken, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu'nda kurulmaya çalışılan yeni siyasi gruplarına katıldıklarını duyurdu. Aynı şekilde Wilders, PVV'nin de Avrupa'nın Vatanseverleri oluşumuna dahil olduğunu açıkladı. "Avrupa'da yeni bir rüzgar esiyor. Milliyetçi partiler her zamankinden daha güçlü. Avrupa'mıza sevgimizden dolayı daha az AB ve daha az göç zamanı. " şeklinde konuşan Van Grieken ve Wilders, Avrupa'nın Vatanseverleri ittifakının güçlenmesiyle ilgili umutlarını dile getirdiler. Bu yeni oluşum, Avrupa Parlamentosu'nda siyasi grup kurabilmek için gereken en az 7 üye ülkeyi sağlamış durumda. AP seçimlerinin ardından aşırı sağın güçlenmesiyle birlikte siyasi partiler arası ittifaklar da şekillenmeye başladı.

Avusturya, Macaristan ve Çekya gibi ülkelerden aşırı sağcı ve AB karşıtı partilerin temsilcileri, "Avrupa'nın Vatanseverleri" adını verdikleri bir ittifak kurduklarını duyurmuşlardı. Orban'ın yarın resmi bir duyuru yapması beklenirken, aşırı sağın Avrupa'daki etkisi hızla artmaya devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder