Avrupa Savunma ve Havacılık Şirketleri Yatırımcıları Sevindirdi

Avrupa savunma ve havacılık şirketlerinin yükselen performansı yatırımcıları sevindirdi. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası artan savunma harcamaları ve işbirlikleri sektöre ivme kazandırdı.

Avrupa Savunma ve Havacılık Şirketleri Yatırımcıları Sevindirdi

Avrupa'nın önde gelen savunma ve havacılık şirketleri, yılın ilk yarısında başarılı bir performans sergileyerek yatırımcılarını sevindirdi.

Rusya-Ukrayna savaşının ardından özellikle Avrupa'da savunma alanına yönelme eğilimi artarken, Almanya Başbakanı'nın açıklamaları ve diğer Avrupa ülkelerinin savunma harcamalarındaki artış kararları sektörde olumlu bir hava oluşturdu. AB'nin savunma kapasitesini artırmaya yönelik çalışmaları ve devletler arası işbirlikleri sektörde güveni artırdı. Avrupa merkezli şirketlerin yanı sıra Asya ve ABD merkezli şirketler de yatırımcılarına kazanç sağladı. Japon, Güney Koreli, Alman, İtalyan, İngiliz ve ABD'li şirketlerin hisseleri değer kazanırken, Çin merkezli bir şirket de yatırımcısını mutlu etti. Öte yandan, Boeing ve Airbus gibi önemli havacılık şirketlerinin hisselerinde değer kayıpları yaşandı. NTSB'nin Boeing'e yönelik yaptırımı ve Airbus'ın uçak teslimatlarındaki düşüş hedefleri sektörde tedirginlik yarattı. Tüm bu gelişmelerle birlikte, Avrupa savunma ve havacılık sektörü yatırımcıları için ilgi çekici bir alan olarak öne çıkmaya devam ediyor.