adscode
adscode
adscode

Aydın'da Yastık Hijyeni Önemli!

Aydın'da sıcak hava nedeniyle yastık hijyenine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Aydın'da Yastık Hijyeni Önemli!

Aydın, Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olması nedeniyle vatandaşların uyku kalitesini olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, hijyenik bir ortamda uyumanın önemine dikkat çekerek yastık hijyeninin önemine vurgu yaptı.

Yaz aylarında daha fazla terlediğimiz için yastık kılıflarının sık sık değiştirilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, yastık kılıflarının klozetten bile daha fazla bakteri barındırabileceğini belirtti. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de yastık hijyenine yazın daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Korona virüsle birlikte bakteri ve mikroplara karşı daha duyarlı hale geldiğimiz ancak yeterli bilince sahip olmadığımızı belirten Halk Sağlığı ekipleri, evlerimizdeki gizli tehlikelere dikkat çekti.

Yastık ve diş fırçalarının bakteri üremesi için en uygun ortamlar olduğunu belirten ekipler, bu eşyaların düzenli olarak değiştirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Yaz mevsiminde sağlık için kişisel hijyen ürünlerine özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan ekipler, yastık kılıfı ve diş fırçası hijyenine azami ölçüde dikkat edilmesi gerektiğini kaydettiler.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder