adscode
adscode
adscode

Aydın Karpuzlarıyla Dikkat Çekiyor

Aydın'da bu yıl karpuz üretimi artarken, talep de önemli ölçüde artıyor.

Aydın Karpuzlarıyla Dikkat Çekiyor

Aydın, Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden biri olarak bu yıl karpuz üretiminde dikkat çekiyor.

Son günlerde yaşanan aşırı sıcaklar sebebiyle Adana karpuzlarının yanması, Çukurova'dan sonra en büyük karpuz üretim bölgesi olan Aydın'ın karpuzlarına olan talebi artırdı.

Ege Bölgesi'nden ve birçok ilçeden gelen talepleri karşılamak için sabahın erken saatlerinde kesime giren üreticiler, arz talebi karşılamakta zorluk çekiyor.

Aydın bu yıl en üst kalite ve rekoltede karpuz üretirken, Cincin karpuzunu almak için bölgeye gelen pazarcılar sabahın erken saatlerinde karpuz bostanlarına girerek ürünlerini araçlarına yüklüyor.

Burdur'un Gölhisar ilçesinden gelen pazarcı Halil Çelik, Aydın'ın Cincin karpuzunu tercih etmelerinin nedenini, karpuzun aroması, lezzeti ve halk tarafından sevilmesi olarak açıkladı.

Çelik, karpuzun bu bölgenin vazgeçilmezi olduğunu belirtirken, fiyatını gözetmeksizin aldıklarını ve yeter ki bu bölgenin malı olsun dediklerini söyledi. Aydınlı karpuz üreticisi Tosun Demir ise bu yıl fiyatlardan memnun olduklarını ancak talebi karşılamakta zorlandıklarını ifade etti. Demir, Ege Bölgesi'nin bu sene özellikle karpuz kalitesinin çok yüksek olduğunu ve Aydın karpuzunun Türkiye'nin her bölgesine gittiğini belirtti.

Rekoltenin beklenenden daha fazla olduğunu ve fiyatların şu anda 11-12 TL bandında olduğunu söyleyen Demir, Eylül 15'ine kadar sürecek olan hasatta tahmini 20 Temmuz gibi bir fiyat gevşemesi olabileceğini dile getirdi. Günlük yaklaşık 80 ile 100 ton civarında ürün çıkarıldığını belirten Demir, karpuzun bu sene çiftçinin ve tüccarın yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder