adscode
adscode
adscode

Baba, Kızını Kaybedince Sokak Hayvanları İçin Dernek Kurdu

Baba, kızını kaybettikten sonra sokak hayvanları için mücadele veren bir dernek kurdu.

Baba, Kızını Kaybedince Sokak Hayvanları İçin Dernek Kurdu

Serik ilçesi Belek Mahallesi'nde yaşanan trajik bir olay sonrasında baba Murat Pınar, kızı Mahra'nın hayatını yitirmesini sokak hayvanlarıyla ilgili farkındalık yaratmak için bir fırsat olarak gördü ve Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği'ni kurdu. Olayda başıboş köpeğin havlamasından korkarak kaçan Mahra'ya kamyon çarpmış, genç kız ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Ne yazık ki, 23 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Pınar, babası için hayatını kaybetmiş bir kızın acısını yaşamıştı. Baba Murat Pınar, kızını kaybettikten sonra sokak hayvanlarının sorununa çözüm bulmak amacıyla harekete geçti. Sağ olsunlar, Murat Paşa'dan bu derneği kurdu; başıboş köpekleri toplamak ve sokakları güvenli hale getirmek için mücadele veriyorlar.

Ülke genelinde insan hakları ve hayvan refahı için çalışan tek dernek olduklarını belirten Pınar, verdiği açıklamada "Başıboş köpeksiz güvenli sokaklar milletimizin olsun" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteklediği Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden dolayı teşekkürlerini ileten Pınar, başıboş köpeklerin artık tehlike oluşturmayacağına inanıyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder