adscode
adscode
adscode

Badem Hasadı Selendi'de Başladı

Selendi ilçesinde badem hasadı başladı ve çiftçiler yüzlerini güldürüyor. İlçe ekonomisine katkı sağlayan badem üretimi hakkında detaylar.

Badem Hasadı Selendi'de Başladı

Selendi ilçesinde tütüne alternatif ürünler arasına giren badem, 2009 yılından itibaren dikimine başlanmış ve son yıllarda hızla yaygınlaşmıştır. Çiftçiler şimdi badem hasadına başladılar. Pazar sorunu olmayan ve satışı yapılan bademler, bahçelerden toplanarak kabuklarından ayrılıp güneşte kurutulmaktadır. İlçede 10 bin dekarlık alanda 300 bin ağaçla 650 üretici badem üretiminden gelir elde etmektedir. Üreticiler, Nonperial, Teksas, Ferragnes ve Ferraduel cinsi bademleri bu yıl umutlu bir şekilde satışa çıkaracaklarını belirtmişlerdir. Badem ağaçlarından bu yıl çok verimli bir hasat beklenmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle hızla artan badem yetiştiriciliği, ilçe ekonomisine de olumlu katkı sağlamaktadır. Üretici Kemal Akçan, "Bu yıl badem verimi çok iyi. İnşallah fiyatı da yüksek olur ve ailemizin ekonomisine katkı sağlarız. Her yıl bu ürüne büyük bir emek veriyoruz" şeklinde konuşmuştur. Selendi İlçe Kaymakamı Mustafa İlker Kara ise badem hasadının bereketli geçmesini ve üreticilere bol kazanç getirmesini temenni etmiştir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder