adscode
adscode
adscode

Bağcılar Belediyesi, Srebrenitsa Soykırımı Kurbanlarını Anma Programı Düzenledi

Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte, Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenler anıldı.

Bağcılar Belediyesi, Srebrenitsa Soykırımı Kurbanlarını Anma Programı Düzenledi

Bağcılar Belediyesi, Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da yaşanan soykırımın 29. yıl dönümünde yaşamını yitirenler için anma programı düzenledi.

Başkanlık Sahnesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bosna Hersek Başkonsolosu Dragan Mihaljevic ve soykırımda ailelerini kaybeden Bosnalı kadınlar da katıldı. Program, İstiklal Marşı ve Bosna Hersek Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar yapıldı. Bir kısa film gösterimiyle devam eden etkinlikte, katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Ayrıca soykırımı anlatan serginin açılışı da gerçekleştirildi.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, programda yaptığı konuşmada, Gazze'de yaşanan zulme de dikkat çekerek, Bosna Hersek'in yaşadığı acıların tekrarlanmaması için mücadele gerektiğini vurguladı. Özdemir, Bosna Hersek'in tarihi acılarını hatırlatarak, Boşnakların tüm dünyanın gözü önünde yok edilmeye çalışıldığını belirtti.

İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmünü de eleştiren Özdemir, dayanışma çağrısında bulundu ve adaletin sağlanması için güçlü olunması gerektiğini ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin