adscode
adscode
adscode

Bakan Bayraktar'ın Enerji Hedefleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın enerji bağımsızlığı hedefleri ve yürüttüğü projeler hakkında bilgiler verdiği Başkent Kulisi programının detayları.

Bakan Bayraktar'ın Enerji Hedefleri

Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7. com Yazarı Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nin bu haftaki konuğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar oldu.

Bakan Bayraktar'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekildeydi:"Türkiye Yüzyılı enerjide dışa bağımlılığımızı bitirdiğimiz bir yüzyıl olacak. 30 yıl içerisinde enerji ve madenler alanında bunu başaracağız. Her gün 2 buçuk milyon aracın deposunu doldurabilecek akaryakıta ihtiyacımız oluyor. Enerjimizin yüzde 67'sini ithal ediyoruz. Bu bağımlılığı bitirmeliyiz. Rüzgar ve güneş enerjisinde dünyanın 11. sırasındayız. Büyük potansiyelimiz var. Önümüze 12 yıllık hedef koyduk. Her yıl 5 bin megawatlık kurulu güç koyacağız. Deniz üstü rüzgarlar yapacağız. Ege kıyıları ve Saroz kıyıları uygun. Hidrolik kaynakları da dahil ettiğimizde yenilenebilir kaynaklarda yüzde 65'i yakalayacağız. Nükleer enerji de çevre dostu bir enerji kaynağıdır. Yenilenebilir enerjide sanayicimizin ilgisi büyük. Avrupa'da başlayacak karbon düzenlemesi sanayicilerimizi rüzgar ve güneş enerjisine yönlendiriyor. Biz de bu konuda destek oluyoruz. 1 milyon haneye yetecek elektriği güneşten ve rüzgardan karşılayacağız. Nükleer enerjiye ek olarak deniz ve petrol gibi alternatif kaynakları da değerlendirmemiz gerekiyor. "Bakan Bayraktar'ın enerji alanındaki hedefleri ve çalışmalarıyla ilgili detaylar yakında paylaşılacak. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder