adscode
adscode
adscode

Bakan Çavuşoğlu Pele nin cenaze törenine katılacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Brezilya’nın yeni seçilen Devlet Başkanı Lula da Silva nın yemin törenine Türkiye yi temsilen katılmak üzere Başkent Brazilya ya geldi

Bakan Çavuşoğlu Pele nin cenaze törenine katılacak


Dünya futbolunun efsane isimlerden Pele yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kolon kanseri ile mücadele eden Pele, kariyerini ABD'nin New York Cosmos ekibinde noktalamadan önce ülkesinde 19 yıl giydiği Santos formasıyla binin üzerinde gole imza attı. Pele'nin heykeli, Brezilyalılar için futbolun doğduğu yer Maracana Stadı'nın önüne dikildi.Pele, takımıyla geçirdiği 19 yıl boyunca 10 eyalet ve 6 lig şampiyonluğu, ikişer Libertadores Kupası ve Kıtalar Arası Kupa kazandı."Siyah İnci", "Futbolun Kralı", "Kral Pele" gibi lakaplar takılan efsane futbolcu, bin gol barajını aşan oyunculardan biri oldu. Pele, bin 363 maçlık kariyerine bin 279 gol sığdırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na da girmişti. Pele'nin cenaze töreninin 3 Ocak'ta, kariyerinin büyük bölümünün geçtiği Santos Stadyumu'nda düzenlenecek. Pele'nin 82 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından Brezilya hükümeti, 3 günlük ulusal yas ilan etti. Pele için 2 Ocak Pazartesi tören yapılacak, Pele 3 Ocak Salı günü defnedilecek.
ÇAVUŞOĞLU'NDAN ÖNEMLİ TEMASLAR
Bakan Çavuşoğlu, Santos'a geçmeden Ukrayna Başbakan Birinci Yardımcısı, Ekonomi Bakanı Yulia Svyrydenko ile görüşecek. Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından kabul edilecek. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'nın yemin törenine katılacak. Yemin töreni için biri kral olmak üzere 18 devlet başkanı, bir first lady, 5 devlet başkan yardımcısı, 5 başbakan, 4 başbakan yardımcısı, 18 dışişleri bakanı ve 1 dışişleri bakan yardımcısı Başkent Brazilya'da bulunuyor. Bakan Çavuşoğlu temaslarının ardından Pele'nin cenaze töreni için Sao Paulo'ya hareket edecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da Brezilyalı futbolcu Pele'nin vefatı nedeniyle sosyal medyadan taziye mesajında şu ifadeleri kullandı: "Dünya futbolunun en büyük isimlerinden biri olan Pele'nin ölümü beni derinden üzdü. Efsanesi olduğu Brezilya halkının bu büyük acısını yürekten paylaşıyor; ailesine, taraftarlarına ve tüm sporculara başsağlığı diliyoruz."

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin