adscode
adscode
adscode

Bakan Göktaş: Kadın Kooperatiflerine E-Ticaret Platformu Geliyor

Bakan Göktaş, kadın kooperatiflerine e-ticaret platformu üzerinden erişim imkanı getireceklerini duyurdu.

Bakan Göktaş: Kadın Kooperatiflerine E-Ticaret Platformu Geliyor

Bakan Göktaş, Uluslararası Kooperatifler Günü kapsamında yaptığı açıklamada, kadın kooperatiflerine desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Kadınların ekonomik güçlerini bir araya getirerek kendi iş fırsatlarını yaratmalarını sağlayan kooperatiflerin önemli olduğunu vurgulayan Göktaş, Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile yaptıkları işbirliği sayesinde birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kadın Kooperatifleri Çalışma Grupları aracılığıyla birçok çalıştay ve bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini belirten Bakan Göktaş, kadınların güçlendirilmesi projeleri kapsamında birçok yeni kooperatifin kurulmasına destek verdiklerini söyledi. Ayrıca kadın kooperatiflerinin ürünlerinin coğrafi işaret almasını kolaylaştıran danışmanlık hizmeti verdiklerini de belirtti. Bakan Göktaş, e-ticaret yapan kadın kooperatiflerine destek olmak amacıyla "Ben De Varım" uygulamasını hayata geçirdiklerini duyurdu. Bu uygulama sayesinde kadın kooperatiflerinin web sayfalarına tek bir platform üzerinden erişim imkanı getirilecek.

Ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile işbirliği yaparak kadın girişimcilerin kırsal kalkınma desteklerinden daha etkin faydalanmalarını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Bakan Göktaş, kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için verdikleri desteğin devam edeceğini ve tüm kooperatiflerin Uluslararası Kooperatifler Günü'nü kutladığını belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder