adscode
adscode
adscode

Bakan Kacır'dan Anadoludakiler Projesi Tanıtımı

Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen \"Anadoludakiler\" projesinin tanıtım toplantısında Türkiye'nin kültürel zenginliklerini vurguladı.

Bakan Kacır'dan Anadoludakiler Projesi Tanıtımı

Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Anadoludakiler" projesinin tanıtım toplantısında, Türkiye'nin kültürel, geleneksel ve coğrafi zenginliklerini gün yüzüne çıkarma hedefi taşıyan söz konusu programa katılmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Bakan Kacır, Anadolu'nun zenginliklerinin ve bereketinin önemine vurgu yaparak, "Binlerce yıldır medeniyetlere ev sahipliği yapmış, uygarlıkların beşiği, tarih ve kültür hazinesi Anadolu, zenginliklerinin, bizleri birleştiren harcımızdır.

Bolluğun ve bereketin coğrafyası Anadolu, jeostratejik konumuyla, yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla, havasıyla, suyuyla, bizi biz yapan eşsiz sevdamızdır. " şeklinde konuştu.

Bakan Kacır, Türkiye'nin coğrafi işaretli ürünler bakımından zengin bir ülke olduğunu belirterek, bugün itibarıyla tescilli 1597 coğrafi işaret ve geleneksel ürüne sahip olduklarını ifade etti. Ayrıca, yerel ürün ve deneyimleri özgün hikayeleriyle "Anadoludakiler Platformu"nda tanıttıklarını ve desteklediklerini aktardı.

Yerel üretim ve kalkınmaya yönelik Anadoludakiler Destek Programı'nı başlattıklarını duyuran Bakan Kacır, bölgeler arasındaki eşitsizliği azaltmak ve yerel ekonomileri canlandırmak için çalışacaklarını belirtti.

Ayrıca, yakın zamanda hayata geçirecekleri yerel kalkınma hamlesi teşvik programı ve Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ile sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesine devam edeceklerini ifade etti. Bakan Kacır, "Anadoludakiler" projesinin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder