adscode
adscode
adscode

Bakan Kurum'dan Malatya'ya İlk Ziyaret

Bakan Kurum, göreve başladıktan sonra Malatya'ya gerçekleştirdiği ziyarette depremzedelerle bir araya geldi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Kurum'dan Malatya'ya İlk Ziyaret

Görevden affını isteyen eski Bakan Mehmet Özhaseki'nin yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda bir kez daha Bakan olarak göreve başlayan Murat Kurum, göreve hızlı bir şekilde başladı.

Kurum, göreve başlar başlamaz 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya'ya ziyaret gerçekleştirdi. İl Koordinasyon Toplantısı'na katılan Kurum, Malatya'da yapılan çalışmalar ve rezerv alanlardaki son durum hakkında bilgi aldı.

Malatya'da yaptığı konuşmada, 2023 Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimleri öncesinde şehirleri yeniden ayağa kaldıracaklarını ve deprem bölgesinden ellerini çekmeyeceklerine dair millete bir söz verdiklerini belirtti. Depremin hemen ardından konutların inşaatının başlatıldığını vurgulayan Kurum, "Malatya'yı çok daha güzel günlere kavuşturacağız. Asrın felaketinin açtığı tüm yaraları saracağız. " dedi. Bakan Kurum, depremden etkilenen tüm şehirlerde çalışmaların sokak sokak, hane hane arı gibi yürütüleceğini söyledi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin