adscode
adscode
adscode

Bakan Kurum Osmaniye’de Deprem Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin etkilediği 11 ilden Osmaniye’ye geldi. Osmaniye Belediyesini ziyaret eden Bakan Kurum, depremzedelere yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Kurum Osmaniye’de Deprem Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin etkilediği 11 ilden Osmaniye’ye geldi.

Osmaniye Belediyesini ziyaret eden Bakan Kurum daha sonra 6 Şubat depremlerinde büyük hasar alan Metin Tamer Sitesi ve Sefa Evler içerisinde bulunduğu rezerv alanı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Kurum, yaptığı konuşmada, depremzedelere yapılan çalışmaları anlattı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını iletti.

11 ilde başlatılan seferberlik anlayışıyla birlikte 276 bin konutun inşaatının devam ettiğini ve yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini belirtti. 2025 yılına kadar deprem bölgesinde evsiz hiçbir afetzedeye rastlanmayacağını vurguladı.

Osmaniye’de bugüne kadar 3 bin 572 yeni konutun depremzedelere teslim edildiğini açıklayan Bakan Kurum, yıl sonuna kadar 9 bin 100 konutun tamamlanarak vatandaşlara teslim edileceğini söyledi.

Bakan Kurum, deprem bölgesinde sadece ev inşa etmediklerini, aynı zamanda sosyal yaşam alanları oluşturduklarını ve şehirleri yeniden ayağa kaldırmayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda deprem bölgesindeki kalkınma projelerine devam edeceklerini ifade etti.

Son olarak, Bakan Kurum, depremzedelerin yüzünü güldürmek ve dualarını almak için gece gündüz çalışacaklarını ve Türkiye Yüzyılı idealini inşa etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder