adscode
adscode
adscode

Bakan Nebati 250 milyar liralık paketin ayrıntılarını açıkladı! İşletmelere EYT desteği belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hazine Destekli Kefalet Sistemi, Yatırım Destek Paketleri Lansmanı programında konuştu. Bakan Nebati milyonlarca esnaf ve KOBİ'yi ilgilendiren 14 başlık altınd

Bakan Nebati 250 milyar liralık paketin ayrıntılarını açıkladı! İşletmelere EYT desteği belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bugün sizlerle sayın Cumhurbaşkanımızın 19 Aralık 2022 tarihinde açıkladığı 200 milyar liralık Hazine destekli kefalet karşılığı 250 milyar TL kredi paketini paylaşmakla bir araya gelmiş bulunmaktayız.

 

Yeni KFG paketimizin iş dünyasına hayırlı olmasını diliyor. Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Paketlerimizin detaylarını açıklamadan önce kısa bir ekonomi değerlendirmesi yapmak istiyorum. Küresel salgında tüm dünyaya örnek performans gösteren ülkemiz makroekonomik tedbirlerin ne kadar önemli olduğunu kanıtlamıştır. Bu durumun temelinde 20 yıldır elde edilen kazanımlarla yatırım, istihdam, üretime dayanan Türkiye ekonomi modelimiz yer almaktadır.

Yılı yüzde 64.27’lik oran ile OVP tahminlerimizin altında kapadık. Bundan sonra da düşüş eğilimi olarak devam edecek. Reel sektörümüze enflasyonla mücadele çağrısında bulunduk. Onlarda bu çağrımıza desteklerini vererek yardımcı oluyorlar.

Bundan sonra da düşüş eğilimi devam edecektir. Reel sektörümüze enflasyon ile mücadele çağrısında bulunduk. Onlar da sağolsunlar bu çağrımıza destek oluyorlar. Bu çağrımıza daha geniş kesimlerin destek olmasını arzulamaktayı

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin