adscode
adscode
adscode

Bakan Yumaklı Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulamasını Açıkladı

Bakan Yumaklı, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmeyi sağlayan \"Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması\" hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulamasını Açıkladı

Bakan Yumaklı, AA muhabirine verdiği demeçte, tüketicilerin güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip eden "Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması" hakkında bilgi verdi.

Yumaklı, gıda güvenliği konusundaki çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin bu uygulamalara büyük destek verdiğini belirtti.

"Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması"nın "Tarım Kredi Sıfır Marketi"nde hayata geçirildiğini açıklayan Yumaklı, vatandaşları bu karekodu aramaları konusunda teşvik etti. Gıda işletmelerinin denetim durumuyla ilgili bilgi veren bu karekodun tüketiciler için önemli bir güven kaynağı olacağını belirtti.

Ayrıca, işletmelerin bu uygulamaya yoğun ilgi göstereceğini ve gönüllülük esasında kullanılacağını belirten Yumaklı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile işbirliği içinde olduklarını ve işletmelere uygulamayı tanıttıklarını söyledi. 776 bine yakın gıda işletmesi bulunduğunu hatırlatan Yumaklı, en kısa sürede işletmelerin bu uygulamayı hayata geçirmesini umduğunu belirtti. Tüketicilerin market alışverişlerinde karekodu okutarak işletmelerin denetim durumunu öğrenebileceklerini ifade etti.

Yumaklı, "Tarım Cebimde" uygulamasını indirerek ve "Gıda Kontrol" sekmesinden "İşletme Denetim Sorgulama" seçeneğini seçerek işletmelerin karekodunu okutarak denetim sonuçlarına ulaşılabileceğini açıkladı. Ayrıca, ilerleyen zamanlarda tüketicilerin denetim sonuçlarını da bu uygulama üzerinden görebileceklerini belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder