adscode
adscode
adscode

Bakan Yumaklı, Uluslararası Hayvancılık Araştırma Enstitüsünü Ziyaret Etti

Bakan Yumaklı, AR-GE çalışmalarıyla ön plana çıkan bir hayvancılık enstitüsünü ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yumaklı, Uluslararası Hayvancılık Araştırma Enstitüsünü Ziyaret Etti

Bakan Yumaklı, Uluslararası Hayvancılık Araştırma Enstitüsünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Enstitü Müdürü Sezer Öz'den çalışmalarına ilişkin bilgi alan Yumaklı, enstitü bünyesinde inşaatı devam eden 200 sığır kapasiteli sağmal ahır ile genetik laboratuvarını gezdi.

Bakan Yumaklı, burada yapılan değerlendirmede, enstitünün hayvansal üretimde AR-GE ve inovasyonla ilgili çalışmaların yapıldığı önemli bir merkez olduğunu belirtti. Yumaklı, Hayvancılık Yol Haritası kapsamında gerçekleştirilecek destekleri artırarak verimli, kaliteli ve sağlıklı üretimi hedeflediklerini ifade etti. Yumaklı, gen kaynaklarının korunması, yerli sperma üretimi ve ari işletme gibi konularda AR-GE faaliyetlerini destekleyeceklerini vurguladı. Ayrıca, hayvancılık işletmelerinin dirençli ve sürdürülebilir bir üretim modeliyle çalışabilmesi için destekler sağlanacağını dile getirdi.

Yumaklı, üretim planlamasının temel amacının üreticilerin 3 yıl öncesini görebileceği bir perspektif oluşturmak olduğunu belirterek, yeni destek modelinin gençler ve kadınlar için ilk defa uygulanacağını açıkladı. Bakan Yumaklı, planlı üretimi destekleyecek olan bu destek modelinin ülkeyi daha müreffeh bir geleceğe taşıyacağını söyledi. Enstitünün uluslararası boyutta hizmet vereceğini de belirten Yumaklı, tesislerin yenilenmesinin bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını sözlerine ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder