adscode
adscode
adscode

Bakanlık, Vatandaşlara Yönelik Yeni Bir Rehber Hazırladı

Bakanlık tarafından hazırlanan rehberde, aile ve toplumdan engelli ve yaşlı hizmetlerine kadar pek çok konuda başvuru süreçleri ve yürütülen çalışmalar detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Bakanlık, Vatandaşlara Yönelik Yeni Bir Rehber Hazırladı

Bakanlık tarafından hazırlanan yeni rehber, vatandaşların ihtiyaç duyduğu konularda detaylı bilgiler sunuyor.

Rehberde, aile ve toplumu güçlendirici hizmetlerden başlayarak, çocuk hizmetleri, kadının statüsünün korunmasına yönelik hizmetler, engellilere ve yaşlılara yönelik hizmetler, şehit yakınlarına ve gazilere yönelik hizmetler, sosyal yardımlar, yurt dışı hizmetleri ve daha pek çok konu ele alınıyor. Bakanlık, ailelere yönelik sosyal politikaları ve hizmetleri geliştirmeye önem veriyor.

Bu kapsamda rehberde, aileye yönelik eğitim programları, danışmanlık hizmetleri, afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetleri gibi çalışmaların detayları yer alıyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele de rehberde önemli bir yer tutuyor.

Şiddete maruz kalan kadınlara sağlanan destek hizmetleri hakkında detaylı bilgilerin yanı sıra, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını artırmaya yönelik çalışmalar da rehberde yer alıyor.

Engelli ve yaşlı hizmetleri, sosyal yardımlar, şehit yakınları ve gazilere yönelik yapılan çalışmaların detaylarının yanı sıra, Bakanlığa bağış yapma ve yurt dışında yaşayan vatandaşlara destek olma konularında da rehberde bilgiler yer alıyor. Bakanlığın hazırladığı rehbere, "https://www. aile. gov.tr" adresinden ulaşabilirsiniz.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder