adscode
adscode
adscode

Balkanlar Barış Havzasına Dönüştü! Türkiye'nin NATO'daki Önemi Artıyor

Bugün yayınlanan metinde uluslararası meselelere ilişkin net ifadeler yer alıyor. Rusya – Ukrayna Savaşı’na metinde vurgu yapılmışken ilginç olan nokta Çin’in bir tehdit olarak tanımlanması. Metinde, Çin’in, Avrasya ve Orta Doğu’

Balkanlar Barış Havzasına Dönüştü! Türkiye'nin NATO'daki Önemi Artıyor

Bugün yayınlanan haber metni uluslararası meselelere ilişkin net ifadeler içermektedir. Metinde Rusya – Ukrayna Savaşı’na vurgu yapılmış ve Çin'in bir tehdit olarak tanımlanması dikkat çekmiştir.

Çin’in Avrasya ve Orta Doğu’da hibrit faaliyetler yürüttüğü belirtilirken, NATO'nun önümüzdeki günlerde büyük bir dönüşüm içerisine girebileceği ifade edilmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terörle mücadele konusundaki vurgusu da metinde yer almaktadır.

Zirve Bildirgesi’nde terörle mücadele konusunun önemine vurgu yapılmış ve Türkiye'nin PKK ve DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonlarda karşılaştığı sorunlara dikkat çekilmiştir.

Müttefiklerin terör tanımına ilişkin görüşlerinin dikkate alınması gerektiği belirtilmiş ve Türkiye'nin terörle mücadeledeki başarısı öne çıkarılmıştır. Irak ve Suriye özelindeki terörle mücadelede Türkiye'nin rolü de vurgulanmıştır. Türkiye'nin PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonlar ve Suriye'deki mücadelesi takdirle karşılanmıştır. NATO Zirve Bildirgesi'nde Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki terörle mücadelesine destek verilmesine karar verilmiştir. Karadeniz'de Türkiye'nin attığı adımlar da övgü almış ve bölgedeki istikrarı sağlama konusundaki rolü takdir edilmiştir. Balkanlar'daki barış havzasına dönüşümde Türkiye'nin rolüne vurgu yapılmış ve NATO'nun Türkiye'ye olan ihtiyacı üzerinde durulmuştur. Türkiye'nin uluslararası barış ve istikrar için önemli bir müttefik olduğu belirtilmiştir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder