adscode
adscode
adscode

BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı: Not Artışı Türkiye'nin Ekonomik Büyümesine Katkı Sağlayacak

BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, Türkiye'nin kredi notunun artışının ekonomik büyümeye olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı: Not Artışı Türkiye'nin Ekonomik Büyümesine Katkı Sağlayacak

BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, hafta başında yapılan açıklamada Türkiye'nin kredi notunun artışını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Kredi notunun disiplinle uygulanan ekonomi politikalarının bir sonucu olduğunu vurgulayan Kork, not artışının Türkiye'nin siyasi istikrarı ve güven ortamı ile doğru ekonomi politikalarının bir göstergesi olduğunu ifade etti. Kork, yabancı sermayenin Türkiye'ye olan teveccühünün arttığını ve uluslararası doğrudan yatırımların ivmelenmesini beklediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde izlenen politikaların kararlılıkla uygulanmasının not artışının bir sonucu olduğunu belirten Kork, bu durumun hem kamunun hem de özel sektör kuruluşlarının finansmana erişimini olumlu etkileyeceğini düşündüğünü söyledi. Kork, Türkiye'nin kredi notunun şirketlerin ve hazine işlemlerinin maliyetini azaltarak uzun vadeli büyümeye katkı sağlayacağını da vurguladı.

Sonbahar aylarında not artışlarının arka arkaya geleceğini öngören Kork, sermaye girişinin hızlanmasıyla kur, enflasyon ve cari açık gibi ekonomik problemlerin de azalacağını belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder