Başbağlar Katliamı Anma Töreninde Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Özgür Özel'in yaptığı konuşmada Başbağlar Katliamı'nın anma töreninde birlik ve beraberlik önemi vurguladığı belirtiliyor.

Başbağlar Katliamı Anma Töreninde Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Özgür Özel, Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 31 yıl önce teröristlerce katledilen 33 sivil için düzenlenen anma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Özel, yaşanan acı olayların unutulmaması gerektiğini belirtti. Özel, Başbağlar'da gerçekleşen katliamın detaylarına da değindi.

Köyde yaşanan acı olayın planlı ve kasıtlı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade ederek, eylemin amacının ülkede mezhep kavgası çıkarmak olduğunu dile getirdi. Alevilerle Sünnilerin, Türklerle Kürtlerin kardeş olduğunu vurgulayan Özel, buna kastedenlerin kalleşçe davrandığını belirtti.

Başbağlar davasının zaman aşımına uğraması ve sonuçsuz kalması konusunda da açıklamalarda bulunan Özel, bu tür suçların insanlığa karşı işlenmiş suçlar olduğunu ve zaman aşımı olmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İliç Komisyonunun çabalarını önemsediğini ve olay hakkında araştırma yapılması için yeni bir komisyon kurulması gerektiğini belirtti.

Özel, konuşmasında ayrıca Başbağlar ve diğer acı olaylarda hayatını kaybedenleri unutmadıklarını ve bu acıları gelecek nesillere aktararak yaşatmaya devam edeceklerini söyledi. Son olarak, siyasetçiler arasında nezaketin ve teşekkürün önemine de vurgu yaptı.

Bakmadan Geçmeyin