adscode
adscode
adscode

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü'nden Medya Kuruluşlarına Övgü

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, medya kuruluşlarının demokrasi için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü'nden Medya Kuruluşlarına Övgü

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, demokratik bir toplumun inşası ve gelişerek varlığını sürdürebilmesinin ancak bağımsız hareket edebilme yeteneğine sahip medya kuruluşlarının varlığı ile mümkün olduğunu belirtti.

Toplumlarda bireylerin özgür düşünceye sahip olduklarının başlıca göstergesinin farklı fikirleri taşıyan medya kuruluşlarının mevcudiyeti olduğunu vurgulayan Erkılınç, Türk medyasının geçmişten günümüze kadar tüm badireleri atlattığını ve milletin ortak sesi olmayı başardığını belirtti.

Erkılınç, Basın İlan Kurumu'nun Türk medyasının en önemli destekçisi ve güvencesi olduğunu belirterek, kurumun medya kuruluşlarının ekonomik bağımsızlıklarını koruduğu kadar mesleki devamlılık ve sosyal hakları da desteklediğini ifade etti.

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden kurumun, Türk medya sektörünün yeniliklere ayak uydurmasına öncülük ettiğini belirten Erkılınç, internet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınmasının medya sektörü için büyük bir adım olduğunu söyledi.

Erkılınç, basın mensuplarının gerçekleri cesaretle dile getirmesi ve millî menfaatlere uygun yayıncılık anlayışını benimsemesi gerektiğini vurgulayarak, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı ve ebediyete irtihal eden basın mensuplarını rahmetle andı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin