adscode
adscode
adscode

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Yem Bitkisi Hasadı Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, çiftçilerin yem bitkisi hasadına başladığını ve bu yıl verimde düşüş olduğunu belirtti.

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Yem Bitkisi Hasadı Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, AA muhabirine, Kurban Bayramı sonrasında çiftçilerin yem bitkisi hasadına başladığını söyledi. Yıldırımtepe, yem bitkisinde geçen yıla göre yüzde 20 verim kaybı olduğunu belirtti. Geçen sene yüksek verim alınan bir yıl olduğunu ancak bu yıl nisan ayının kurak geçmesi nedeniyle düşüş yaşandığını dile getirdi.

Kentteki tarım alanlarının 3'te birinin yem bitkisi ekili olduğunu ve Karadeniz pazarından yoğun talep gördüğünü ifade eden Yıldırımtepe, Karadeniz illerindeki hayvan sayısının artmasıyla Bayburt'un önem kazandığını vurguladı.

Sulu tarım yatırımlarının yem bitkisinde üretimi artırdığını belirten Yıldırımtepe, tarım alanlarının 3'te birinde yem bitkisi yetiştirildiğini ve sulu alanlarda münavebeli tarım yapıldığını kaydetti. Yıldırımtepe, çiftçilerin para kazandığı için yem bitkisi ekimine devam ettiğini sözlerine ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder