adscode
adscode
adscode

Belediyelerin SGK Borçlarına İlişkin Son Durum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Belediyelerin SGK Borçlarına İlişkin Son Durum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcunun 96 Milyar TL’ye ulaştığını belirtti. Bu borcun %67,7’sinin CHP’li belediyelere ait olduğuna dikkat çekti.

A Haber canlı yayınında yapılan açıklamada, belediyelerin toplam borcunun 96 milyar TL olduğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcunun 3. 3 milyar TL olduğu ifade edildi. Bakan Işıkhan, belediyelerin borcunu ödememesi durumunda icra yoluyla takip edileceğini vurguladı.

Özellikle CHP'li belediyelere seslenen Işıkhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin SGK'ya olan borcunun 5 milyar 751 milyon TL olduğunu ve bu borcun 2019 yılında 225 milyon TL iken bugün itibarıyla 25,5 kat arttığını belirtti.

CHP'li belediye başkanlarına ödemelerini yapmaları çağrısında bulunan Bakan Işıkhan, meseleyi siyasi rekabet yerine gerçek veriler ve rakamlarla ele alınması gerektiğini vurguladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin