adscode
adscode
adscode

Berberler ve Kuaförler Artık Bir Gün Dinlenecek

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı karar ile berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasına karar verilmesi, sektör paydaşları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Berberler ve Kuaförler Artık Bir Gün Dinlenecek

Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşları tarafından iletilen talep ve önerileri değerlendirerek berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar vermişti. Bu karar 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi ve valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen işletmelere idari yaptırım uygulanacağı açıklandı. İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, İstanbul'da bulunan berberlerin pazar günleri kapalı olacağını söyledi.

Akyüz, berberlerin haftanın bir günü dinlenerek daha dinç olabileceğini belirterek, esnafların bu düzenlemeyi talep ettiğini ve çoğunluğunun pazar gününü hafta tatili olarak tercih ettiğini ifade etti. Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara da kentte bulunan berberlerin artık pazar günleri çalışmayacağını bildirdi. Kara, Bakanlık kararının haksız rekabeti ortadan kaldırdığını ve berberlerin daha verimli çalışabileceğini belirtti. Berberlerin ailelerine ve sevdiklerine daha fazla zaman ayırabileceği için memnuniyet duyduklarını dile getirdi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder