adscode
adscode
adscode

Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 mağlup ederek Süper Kupa'nın sahibi oldu

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 5-0 mağlup ettiği Süper Kupa maçı değerlendirildi

Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 mağlup ederek Süper Kupa'nın sahibi oldu

Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 mağlup ederek Süper Kupa'nın sahibi oldu. Siyah-beyazlıların gollerini Ciro Immobile (2), Jonas Svensson, Rafa Silva, Mustafa Hekimoğlu kaydetti. Spor yazarları, Galatasaray ile Beşiktaş'ın karşı karşıya geldiği Süper Kupa'yı değerlendirdi. AHMET ÇAKAR: BEŞİKTAŞ 2. LİG B GRUBU'NDAN BİR TAKIMLA HAZIRLIK MAÇI YAPTI"Galatasaray, tüm zamanların en kötü sezon başlangıcını yaptı. Formalarını ve oyuncuları tanımasak, 'Beşiktaş, İkinci Lig B Grubu'ndan bir takımla hazırlık maçı yaptı' derdik.

Beşiktaş ise yeni transferlerin göz doldurduğu maçta çok daha iyi oynadı, yakaladığını attı, rakibin hatalarından yararlandı ve 5-0'lık tarihi bir skor elde etti. Hakem Atilla Karaoğlan bence iyi maç yönetti. Belki çok fazla sarı kartına başvurdu ama belki de kabul edemediğimiz tek hatası, ilk yarıda Kerem'e göstermesi gereken mutlak sarı kart.

" (SABAH)UĞUR MELEKE: GRİLERDEN ARINMIŞ SİMSİYAH-BEMBEYAZ BİR TAKIM"Beşiktaş’ın yeni teknik adamı Van Bronckhorst, Olimpiyat Stadı’nda şahane bir gala yaptı dün. Geçen sezonki Beşiktaş’ın en büyük sorunu “gri adamlar”dı. Takımın yarısının ya sağlığı gri, ya performansı gri, ya pozisyonu gri idi. Bu Beşiktaş tüm bu griliklerden arınmış. Herkesin pozisyonu net. Herkes diri. Yeniler Paulista, Rafa ve İmmobile çok canlı. Onların yanına sezonu yüzde yüzle açan Colley, Svensson ve Gedson’u da ekleyin. Geçen sezonun gri takımı gitmiş, yerine simsiyah-bembeyaz çakı gibi bir takım gelmiş. Şampiyon Galatasaray’sa yeni sezonu açamamış adeta. Tabii ki Eurolardan dönen Abdülkerim, Barış, Kerem, Copa America’da final oynayan Davinson gibi hazırlık kampı eksikleri vardı Okan Buruk’un. Ancak dünkü görüntüyü yalnızca bu verilerle açıklamak mümkün değil. Nelsson kariyerinin en kötü günlerinden birini yaşadı. Bir de maça Demirbay ve Barış’sız başlayınca geriden de çıkamadı, önde de top tutamadı sarı kırmızılılar. Dün Beşiktaş rakibini her hattıyla sürklase ederek tarihi bir zafer kazandı Galatasaray’a karşı.

" (HÜRRİYET)ALİ ECE: BEŞİKTAŞ OYNATMADI"Beşiktaş golü çok erken bulmasına rağmen bu Van Bronckhorst ile çalıştığı oyunu oynamaya devam etti, özellikle ilk 30 dakikada Galatasaray’ı çok bozdu, Okan hocayı zorladı.

Okan hocanın oyuncu değişikliklerine rağmen Galatasaray bir türlü istediği oyunu oynayamadı, Beşiktaş oynatmadı! Skoru 2-0’a getirdikten sonra da Beşiktaş doğru bir oyun oynamaya devam etti.

Beşiktaş bu oyun karakterini güçlendirerek devam ettirirse şampiyonluğa adaydır eğer bir de Gabriel ayarında bir stoper daha ve Galatasaray maçında gayet iyi oynayan Svensson’dan iki gömlek daha iyi bir sağ bek alırsa şampiyonluk şansını arttırır!" (FANATİK)LEVENT TÜZEMEN: BÖYLE DUVARA TOSLARSIN"Beşiktaş'ı kutluyorum; Nelsson'un hatasından buldukları erken golden sonra telaş ve panik yapmadılar, oyun disiplininden hiç kopmadılar, topu Galatasaray'a verip akıllı ve düzenli takım savunması yaptılar. Van Bronckhorts, ortaya bir oyun sistemi koydu ve başarılı oldu. Okan Buruk'u taktik ve oyun planı olarak mat etti.

Futbolda egonu öne çıkarıp "Her şeyi ben bilirim" diye hareket edersen böyle duvara toslarsın. Okan Buruk'un orta alandaki Berkan fantezisi ve Zaha'yı kesip Kerem Aktürk oğlunu tercih etmesi, Davinson Sanchez gibi Copa America'nın en iyi savunmacısını kulübede oturtması büyük hataydı. " (FOTOMAÇ)CEM DİZDAR: G. SARAY'IN KUPAYI KAYBETMESİNİ TRANSFER YAPAMAMASINA BAĞLAYANLARA KULAK ASMAYIN"Giovanni van Bronckhorst için pozitiflerle dolu bir başlangıç oldu. Hele ki penaltı ve sonrasında gelen dördüncü gol lig için bir gözdağı niteliğindeydi denecektir.

Beşinci gol ise Beşiktaş sevincinden daha çok son şampiyon Galatasaray’ın ıstırabıydı sanki! 30 yaş ortalamalı iki takımdan Galatasaray’ın kupayı kaybetmesini ‘Transfer yap(a) maması’na bağlayanlara kulak asmayın. Futbol, tüm etkinlikler gibi bir antrenman dolayısıyla tekrar oyunudur. Ortada gözle görünen bir sorun varsa nedeni de çözümü de bulmak zor değildir ancak öncelik sorunu doğru görmektir.

" (FANATİK)BÜLENT TİMURLENK: BİR İNSAN KENDİNE BU KADAR KÖTÜLÜK YAPMAMALI"Transfer sezonu açıldığından beri yönetimine kol kanat geren Okan Buruk, şimdi futbol sahasındaki eleştirileri göğüsleyen insan… Bir insan kendine bu kadar kötülük yapmamalı.

Beşiktaş'ın üç transferi de isabetli imzalar olduklarını dün sahada kanıtlarlarken, milyonlarca Beşiktaşlı, "Giovanni van Bronckhorst keşke Şenol Güneş'ten sonra geçen sezon göreve gelseydi" demiştir.

" (SABAH)TURGAY DEMİR: BEŞİKTAŞ'A VE TÜRK FUTBOLUNA HAYIRLI OLSUNBeşiktaş, geçen sezonun lig şampiyonu Galatasaray'ı resmen ezdi geçti ve büyük farkla Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Okan Buruk, beş değişiklik yaparken panik halindeydi ve sahadaki manzara daha da kötüleşti. Beşiktaş organize atakla ikinci ve üçüncü gollerini atarken ardından tarihi fark geldi. Ciro, Rafa, Paulista üçü de yüzde yüz isabet gibi görünüyor. Beşiktaş'a ve Türk futboluna hayırlı olsun. (FOTOMAÇ)ALİ GÜLTİKEN: BEŞİKTAŞ MÜTHİŞ BİR AKŞAM YAŞADI"Beşiktaş, çok daha isteyerek girdi maça. Son şampiyon ve büyük güven sahibi olarak Galatasaray'ın oyuna başlama rahatlığı, onlar adına ağır bir fatura oldu. Özellikle sezon başlarında takımların yüzde 100 form grafiği yakalayamadığı bu süreçlerde takım bütünlüğündeki uygulamalar hayati önem taşıyor. Bu yönde daha ciddi olan ve oyun taktiğine büyük bir sadakat gösteren Beşiktaş, müthiş bir akşam yaşadı. Kötü giden sezonların en büyük tehlikesi, eldeki büyük oyuncularınızı değersiz göstermesidir.

Dün akşam bir kez daha gördük ki doğru yapılan Paulista, İmmobile, Rafa Silva transferleriyle beraber Beşiktaş'ın çehresi değişti. Masuaku'nun, Fernandes'in, Svensson'un Colley'in, Rashica'nın, hatta sonradan oyuna giren Onana'nın bile aslında bu seviyelerdeki oyuncular olduğunu bize gösterdi. Futbol bir takım oyunu, doğru takım, doğru taktik, doğru bir teknik adam her oyuncuyu değerli hale getirdi. Bu kupa Beşiktaş'ı sezona başlarken çok önemli bir yere taşıyacaktır. " (SABAH)DENİZ ÇOBAN: KIRMIZI DOĞRUYDU"Atilla Karaoğlan, kendisini hakem gündeminin dışında yutmayı başarmış. Çok sakindi ve kararlarında belli bir standardı vardı. Maçın hemen başında çıkarttığı kartlarla kontrolü eline aldı. Hatalı düdükleri olsa da her iki takıma da eşit düdükler çaldı. Maçta en başarılı olduğu yer avantaj uygulamalarıydı. Kolay temasları devam ettirdi. 81’de Beşiktaş lehine çaldığı penaltıda hata yapmadı, kararı doğruydu. 87’de Nelsson’a bariz gol şansını önlemekten gösterdiği kırmızı kart da kurala uygundu.

Karaoğlan bu performansıyla sezona hazır göründü ve bence harbe tesiri olmayan birkaç sarı kart ve birkaç faul hatası dışında sorunsuz bir derbi tamamladı. " (FANATİK).

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder