adscode
adscode
adscode

Beşinci günün şafağında yerler bembeyaz olacak Meteoroloji hava durumu raporunu yayınladı Yılbaşında hava nasıl olacak Dondurucu soğuklar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava tahmin raporunu paylaştı Yurtta sabah saatlerinde sis etkili olurkeN Meteoroloji gün vererek yoğun kar yağışı için uyarıda bulundu

Beşinci günün şafağında yerler bembeyaz olacak  Meteoroloji hava durumu raporunu yayınladı  Yılbaşında hava nasıl olacak Dondurucu soğuklar

2023 yılına girmeye artık sayılı saatler kala vatandaşlar internette "yılbaşında kar yağacak mı? İstanbul'a kar ne zaman yağacak?" gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

Yurdun büyük kısmında güneş kendisini göstermeye başlarken, yoğun sis vatandaşlara zor anlar yaşattı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük yeni hava tahmin raporunu paylaşırken, tarih vererek uyarılarda bulundu.
TÜRKİYE'YE GERÇEK MANADA KIŞ GELİYOR
Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya adresinden yaptığı açıklamada Türkiye'ye gerçek kışın geleceğini belirtti. Ökten, "Türkiye gerçek mânâda Kış'a giriyor. Kasım ve Aralık aylarının Avrupa ve Abd için çok soğuk geçeceğini söylemiştik. Ocak ayından itibaren Mart sonuna kadar Türkiye soğuk tarafta kalacak. Stratosferik darbe de başlıyor. Soğuk ve kar yağışları Ülkemize atak üzerine atak yapacak..." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Ökten, "Çok az kaldı İstanbul. Kıştan ümidim yok diyenlere şaşırıyorum. İstanbul'a 2012'de ilk Kar 14 Ocak'ta yağdı. 6 tane örtülük kar geldi. 2012 Kışından memnun olmayan yoktur sanırım. 2004'te ilk kar 8 Ocak'ta geldi. Bugün 24 Aralık ve veriler çok iyi geliyor. Az daha sabır..." dedi.

ABD'DEKİ SOĞUKLAR TÜRKİYE'YE DOĞRU AKACAK

Amerika Birleşik Devletleri'nde, soğuk hava ve kar fırtınaları sebebiyle hayat adeta durma noktasına geldi.1,7 milyon ev ve iş yerine elektrik verilemiyor. Uzmanlar eksi 53 dereceyi bulan dondurucu soğukların 200 milyondan fazla kişiyi etkileyebileceğini belirtiyor. Kerem Ökten ise, "ABD kar altında. Sert bir Aralık ayı yaşadılar. Ocak ayını ise daha ılıman geçirecekler. Soğuklar artık Türkiye'ye akmaya başlayacak..." diye paylaşım yaptı.
SİBİRYA KÖKENLİ SOĞUKLAR
Ökten ayrıca "Sibirya sistemleri güçlenerek gelir. İzlanda sistemleri zayıflayarak gelir. Türkiye'ye gelmesini beklediğimiz soğuklar Sibirya kökenli. Dolayısıyla her gün güncellemelerde daha da güçlenen soğuklar göreceğiz. Efsanevi bir sistem gelebilir..." dedi.
OCAK, ŞUBAT VE MART AYLARINDA DONDURUCU SOĞUKLAR
Ökten son yaptığı paylaşımda "Dikkat! Ocak ayında Sibirya soğukları Balkanlar ve ülkemize sık sık inebilir. Ocak, Şubat ve Mart aylarında dondurucu soğuklar ve yoğun kar yağışları hayatı olumsuz etkileyebilir.
TÜRKİYE'NİN ÜZERİNDEN -46 DERECELİK BULUTLAR GEÇEBİLİR
Ocak ayı çok çetin kış koşulları görülebilir. Öyle senaryolar var ki; Türkiye'nin 5.500 metre üzerinden -46 derecelik bulutlar geçebilir." ifadelerini kullandı.
YILBAŞINDA KAR YAĞACAK MI?
Önümüzdeki 5 güne ait haritalı hava durumu tahmin raporuna göre; yılın ilk günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de kar yağışı beklenmiyor.
BU TARİHLERE DİKKAT: KUVVETLİ KAR YAĞIŞI GELİYOR

2022'nin son günleri perşembe, cuma, cumartesi ve 2023'ün ilk günleri pazar, pazartesi, salı; batı ve kıyı bölgelerde sıcaklık ortalamanın üzerine çıkacak.

Bugünlerde Türkiye'de yağış görünmüyor. Önümüzdeki hafta çarşamba, perşembe (4-5-6 Ocak) Anadolu'ya kar gelecek, ama batıda kar yok.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin