adscode
adscode
adscode

BESYO Parkur Sınavı Tarihleri Belli Oldu!

YÖK tarafından 2024 yılında başlatılan ÖZYES kapsamında BESYO parkur sınavı tarihleri açıklandı. İşte detaylar...

BESYO Parkur Sınavı Tarihleri Belli Oldu!

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) 2024 yılında YKS'den itibaren özel yetenekle öğrenci alımı için ÖZYES dönemini resmen başlattı. Bu karar doğrultusunda, üniversitelerden BESYO bölümünden eğitim almak isteyenler parkur sınavının ne zaman olacağını merak eder oldu. BESYO sınavlarının tamamının, ÖSYM merkezi sınav sistemin bağlandığı açıklandı. BESYO eğitim almak isteyenler, ÖSYM'nin belirlediği parkurda ve tarihlerde sınavlara tabii tutulacak.

ÖSYM, BESYO sınavlarına ilişkin resmi tarih açıklamadı fakat Temmuz ayının son haftasında veya Ağustos'un ilk haftasında kayıtların alınacağı ve sınav tarihlerinin belirleneceği düşünülüyor.

BESYO parkur sınavı için öngörülen tarihler şu şekilde:- Online kayıtlar: 29-31 Temmuz- Sınav yerlerinin açıklanması: 5-10 Ağustos- Parkur sınavı tarihleri: 19-26 Ağustos- Sınav sonuçlarının açıklanması: 1-8 EylülÖZYES kapsamında uygulanacak programlar arasında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği, Engellilerde Beden Eğitim ve Spor Eğitimi gibi birimler bulunmaktadır.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder