Biden, Trump'a Suikast Girişimine Tepki Gösterdi

Biden, Pennsylvania'da Trump'a yapılan suikast girişimine ilişkin ulusa seslendi ve şiddete karşı çıkarak demokrasiden ve birlikten bahsetti.

Biden, Trump'a Suikast Girişimine Tepki Gösterdi

ABD Başkanı Joe Biden, Pennsylvania'daki seçim mitinginde eski Başkan Trump'a yönelik gerçekleşen suikast girişimi ile ilgili Beyaz Saray'dan ulusa seslendi.

"ABD tarihi boyunca daha önce gidilen yola girmemeliyiz" diyen Biden, başkanlara yapılan suikastlere atıfta bulunarak her iki partiden siyasilerin hedef alınmasının şiddetin bir çözüm olamayacağını vurguladı. Seçimlerin öneminin altını çizen Biden, demokrasinin bir parçası olan farklı görüşlere saygı duyulması gerektiğini belirtti. Sokakta değil sandıkta eylem çağrısında bulunan Biden, ABD'de birlik olmanın önemine vurgu yaparak "nefretin" yerinin olmadığını söyledi.

Trump'a yapılan suikast girişimiyle ilgili FBI'in yaptığı açıklamalara da atıfta bulunan Biden, Amerikan halkının gücünün her zaman sandıkta olması gerektiğini ifade etti.