adscode
adscode
adscode

Biden ve Trump Arasındaki Başkanlık Tartışması Dünya Medyasında Yankı Uyandırdı

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan başkanlık tartışması dünya medyasında geniş yankı uyandırdı. CNN ve BBC gibi önemli medya kuruluşlarının analizlerine göre Biden'ın yaşının tartışmaya gölge düşürdüğü belirtildi.

Biden ve Trump Arasındaki Başkanlık Tartışması Dünya Medyasında Yankı Uyandırdı

Amerika Birleşik Devletleri'nde Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde mevcut Başkan Joe Biden ve eski başkan Donald Trump, televizyonda seçim tartışmasında kozlarını paylaştı. Bir buçuk saat süren tartışmada her 2 adaya da ekonomiden göçmenliğe kadar çok çeşitli politika konularında sorular soruldu. Canlı yayınlanan program ABD kamuoyu tarafından büyük bir ilgiyle izlenirken, dünya medyasında da tartışmaya geniş yer verildi.

Dünyanın önde gelen medya organlarından ABD'li CNN ve İngiliz BBC iki liderin karşı karşıya geldiği tartışmayı çarpıcı değerlendirmelerle okuyucularına aktardı.

CNN international düelloya ilişkin yaptığı analiz haberinde 81 yaşındaki mevcut başkan Biden ile 78 yaşındaki rakibi arasındaki farkın görünenden çok daha büyük olduğunu söyledi. Biden'ın yaş sorununu vurgulayan CNN, Trump'ın net ve disiplinli bir performans sergilediğini belirtti. İngiliz BBC ise "Biden'ın tutarsız tartışma performansı yaşıyla ilgili korkuları artırıyor" başlığıyla analiz haberini yayınladı. Biden'ın düşük performansını ve kısık sesini eleştiren BBC, Trump'ın daha çevik bir performans sergilediğini belirtti. Tartışmanın ardından konuşan CNN baş muhabiri John King, Biden'ın partisinin onun çekilmesiyle ilgili tartışmaya başladığını ifade etti.

CNN'in siyasi yorumcusu David Axelrod ise, Biden'ın Trump'ı esas itibarıyla yendiğini ancak "Biden'ın devam edip etmeyeceği konusunda tartışmalar olacağını" söyledi.

BBC Kuzey Amerika muhabiri Anthony Zurcher ise tartışma öncesi ABD'lilerin Biden'ın yaşı ve göreve uygunluğuyla ilgili endişeleri olduğunu ve bu tartışmanın endişeleri ortadan kaldırmadığını yazdı. Biden'ın konuşmalarının "net olmadığını" ekledi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder