Bilecik Belediyesi Sivrisinek Krizine Karşı Çözüm Arayışında

Bilecik Belediyesi, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte sivrisinek problemini ele alarak ilginç bir karara imza attı.

Bilecik Belediyesi Sivrisinek Krizine Karşı Çözüm Arayışında

Yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklıkların getirdiği sivrisinek problemini ele alan Bilecik Belediyesi, ilginç bir karara imza attı.

Belediye, sivrisinek ve larva oluşumunu artıracak durumlara karşı uyarılarda bulunurken, bu durumlarda su birikintilerinin temizlenmesi gerektiğini belirtti. Gerekli temizlik çalışmalarını yapmayan hane ve mülk sahiplerine ceza işlemi uygulanacağını duyurdu.

Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 gün 24 saat esasına göre ilaçlama çalışmalarının devam ettiği açıklamada belirtilirken, vatandaşların çevre temizliğine dikkat etmeleri ve sürekli su birikintisi oluşturacak uygulamalardan kaçınmaları gerektiği vurgulandı. Bilecik Belediyesi, sivrisineklerle mücadelede vatandaşların desteğini beklerken, ceza işlemi uygulanacak durumların denetim altında olduğunu belirtti.