adscode
adscode
adscode

Bilişim Vadisi, Start-Up20 Vizyonunu Küresel ve Bölgesel Bakışlarla İfşa Etti

Bilişim Vadisi, Türkiye'yi temsil ettiği G20'nin yan hatlarından biri olan Startup20 çerçevesinde düzenlediği etkinlikte, start-up ekosisteminin uluslararası alana taşınması hedefini vurguladı.

Bilişim Vadisi, Start-Up20 Vizyonunu Küresel ve Bölgesel Bakışlarla İfşa Etti

Bilişim Vadisi, Türkiye'yi temsil ettiği G20'nin yan hatlarından biri olan Startup20 çerçevesinde, teknopark yetkilileri, start-up temsilcileri, yatırımcı kuruluşlar, hukukçular, kamu kurumları ve uluslararası temsilcilerin katılımıyla "Startup20 Vizyonu: Küresel ve Bölgesel Bakışlar" etkinliğini düzenledi.

Etkinliğin açılışında konuşan Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, geçmişte farklı kıtaları keşfeden kaşifler gibi bugün start-upların dünyayı genişlettiğini ve yapay zeka uygulamalarıyla bütüncül düşünme kapasitesinin arttığını belirtti. Tüzgen, yapay zekanın gelecekte yaşama katacağı yenilikleri hayal etmenin önemine değinerek, özel ekosistemlerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin son 20 yılda teknolojik olarak ciddi atılımlar yaptığını aktaran Tüzgen, ülkenin AR-GE faaliyetlerinde ciddi bir artış yaşandığını ve gelişmiş ülkelerle rekabet halinde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin girişimcilik ekosistemini dünyanın ilk 10 start-up ekonomisi arasına sokmayı hedeflediğini ifade eden Tüzgen, Bilişim Vadisi'nin mobilite, bağlantı teknolojileri, oyun, siber güvenlik, akıllı şehirler, finans teknolojileri, enerji, sağlık gibi alanlarda faaliyetler yürüttüğünü paylaştı. Etkinlikte uluslararası işbirliği, sorumlu yapay zeka, tokenizasyon, inovasyon, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim ve yatırım konuları ele alındı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder