adscode
adscode
adscode

Bingöl Balı Avrupa Birliği'nden Tescil Aldı

Bingöl Balı, Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaret tescili aldı. Türkiye'nin lideri olan Bingöl Balı, Avrupa pazarında kendine sağlam bir yer edindi.

Bingöl Balı Avrupa Birliği'nden Tescil Aldı

Bingöl Valiliği, Bingöl Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Bingöl Arıcılar Birliği tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Bingöl Balı, Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili aldı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından da tescillenen Bingöl Balı, Avrupa pazarına taşındı. Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl balının uluslararası alanda tanınmasının önemine vurgu yaparak, balın değerinin artacağını belirtti. Bingöl Balı'nın Türkiye'deki 23'üncü, bal alanındaki ise ilk ürün olarak Avrupa Birliği'nden tescil belgesi aldığını ifade etti.

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Ali Aba ise bal üreticileri olarak gururlu olduklarını belirterek, ihracat için yeni fırsatların açılacağını dile getirdi.

Vatandaşlardan biri olan Fırat Yıldız da Bingöl Balı'nın Avrupa'da ödüller aldığını ve nihayet tescil de aldığını söyleyerek, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder