adscode
adscode
adscode

Bireysel Emeklilik Sektöründe Fonlar Büyümeye Devam Ediyor

BES ve OKS fonlarının büyüme hızı ve katılımcı sayısındaki artış devam ediyor. Emeklilik sektörü, ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Bireysel Emeklilik Sektöründe Fonlar Büyümeye Devam Ediyor

Bireysel Emeklilik Sektörü, 20 yılı geride bırakırken, katılımcılara emeklilik fonları aracılığıyla sağladığı getirinin yanı sıra yurt içinde uzun vadeli tasarruf seviyesini artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor. Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre, BES'te katılımcıların fon tutarı 839 milyar 387,5 milyon liraya ulaşmış durumda.

Devlet katkısı fon tutarı da 118 milyar 584,5 milyon lira olarak gerçekleşmiş. Böylelikle toplam fon tutarı 957 milyar 972 milyon lirayı geçmiş durumda. BES'teki fon büyüklüğündeki artış 254 milyar lirayı aşarken, katılımcı sayısında da önemli bir artış yaşanmış.

Geçen süreçte BES katılımcı sayısı 459 bin 900 kişi artarak 9 milyon 135 bin 946'ya yükselmiş. Aynı dönemde OKS dahil toplam katılımcı sayısı da 16 milyon 457 bin 210'a ulaşmış. Bu sayede sistemdeki toplam katılımcı sayısı yılın ilk yarısında yüzde 3 artmış. 18 yaş altı BES katılımı da dikkat çekici bir şekilde artış gösteriyor. 3 yıl önce devreye alınan bu uygulama sayesinde 18 yaş altı katılımcı sayısı 1 milyon 229 bin 379'a ulaşmış durumda.

Fon büyüklüğü ise 22,3 milyar liraya yükselmiş.Bireysel Emeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, sektörün hedefinin yıl sonunda 1,3 trilyon liralık fon büyüklüğüne ulaşmak olduğunu belirtiyor.

Öztürkoğlu, piyasadaki getirilerin havuzun büyümesinde belirleyici olduğunu ifade ederken, enflasyondaki düşüşün tasarruf oranlarını artıracağını ve BES fon büyümesine olumlu katkı sağlayacağını vurguluyor.

Sektördeki yatırım çeşitliliğinin artırılması ve bireysel emeklilik fonlarına sağlanan hakların genişletilmesi gerektiğini belirten Öztürkoğlu, gelecekte sisteme daha fazla katkı sağlayacak düzenlemelerin yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder