adscode
adscode
adscode

Birleşmiş Milletler SDSN 2024 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu Açıklandı

Birleşmiş Milletler SDSN tarafından hazırlanan 2024 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu, küresel iş birliği ve finansmanın önemine vurgu yaparak dünya genelindeki sürdürülebilir kalkınma hedeflerini değerlendirdi.

Birleşmiş Milletler SDSN 2024 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu Açıklandı

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN), 2024 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu'nu kamuoyuyla paylaştı.

Rapor, 2015 yılında kabul edilen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı'nın 2030 yılına kadar gerçekleştirilemeyeceği ve sadece yüzde 16'sında ilerleme kaydedildiğini ortaya koydu. İskandinav ülkeleri liderliğini sürdürürken, BRICS ve BRICS+ ülkelerinin hızlı ilerleme kaydettiği belirtildi.

Raporda, küresel finansmanın güçlendirilmesi gerekliliği vurgulanarak düşük gelirli ülkelerin finansal kaynak eksikliği ve borç yükünün sürdürülebilir kalkınmayı zorlaştırdığı ifade edildi.

Küresel finansal mimarinin yeniden düzenlenmesi çağrısında bulunulan raporda, resmi finansmanın artırılması, ulusal kalkınma bankalarının performansının iyileştirilmesi ve küresel vergilendirme uygulamalarının hayata geçirilmesi önerildi.

Gıda ve arazi sistemlerine ilişkin olarak raporda, hayvansal bazlı protein tüketiminin sınırlandırılması, yatırımların artırılması ve ormansızlaşmanın durdurulması gerekliliği vurgulandı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, SDSN Ağı'nın çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin