adscode
adscode
adscode

Birleşmiş Milletler ve Fransa İsrail Meclisinin Filistin Devleti Karşıtı Önergesine Tepki Gösterdi

Birleşmiş Milletler ve Fransa, İsrail Meclisinin Filistin devletinin kurulmasına karşı çıkan önergenin kabul edilmesine tepki gösterdi. BM ve Fransa Dışişleri Bakanlığı, bu kararın iki devletli çözümü yok edilemez olduğunu vurguladı

Birleşmiş Milletler ve Fransa İsrail Meclisinin Filistin Devleti Karşıtı Önergesine Tepki Gösterdi

Birleşmiş Milletler (BM) ve Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail Meclisinde, BMGK kararlarıyla kabul edilen kararları çiğneyerek Filistin devletinin kurulmasına karşı çıkan önergenin kabul edilmesine tepki gösterildi. BM, İsrail meclisinin bu kararının iki devletli çözümü yok edilemez olduğunu belirtti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in daha önce yaptığı açıklamada mevcut gelişmelerin "iki devletli çözümü kalbinden bıçakladığını" söylediğini anımsatan Dujarric, Guterres'in İsrail meclisinin aldığı karar karşısında hayal kırıklığına uğradığını dile getirdi.

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından kabul edilen kararlara aykırı olarak İsrail Meclisinde "Filistin devletinin kurulmasına karşı çıkan" önergenin kabul edilmesinden duyulan "şaşkınlık" vurgulandı. İki devletli çözümün acilen hayata geçirilmesi gerektiği kaydedildi.

Sadece iki devletli bir çözüm hem İsraillilere hem de Filistinlilere adil ve kalıcı bir barış getirebilir ve bölgede istikrarı garanti altına alabilir ifadesi kullanıldı. Kudüs'teki kutsal yerlerin tarihi statüsünün korunmasının önemi hatırlatıldı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder