BM Genel Kurulu, Yapay Zeka Kapasitesinin Geliştirilmesi İçin Çin'in Önerisini Kabul Etti

BM Genel Kurulu, yapay zeka konusunda uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla Çin'in önerisini kabul etti. Çin ve ABD yapay zeka zirvesi için görüşmelerde bulunacak.

BM Genel Kurulu, yapay zeka kapasitesinin geliştirilmesi konusunda uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesi ve açık, adil ve ayrımcı olmayan bir iş ortamının savunulması amacıyla Çin tarafından önerilen bir kararı kabul etti.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Fu Cong, yapay zeka teknolojisinin küresel olarak hızla geliştiğini belirtirken, özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki insanların henüz buna erişemediğini veya faydalanamadığını vurguladı.

Yapay zeka konusunda uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesi çağrısında bulunan Fu, karar tasarısına ABD'nin de aralarında bulunduğu 140'tan fazla ülkenin destek verdiğini açıkladı. ABD ve Çin, yapay zeka konusunda işbirliği yapma konusunda da anlaştı ve üst düzey yetkililer arasında görüşmeler gerçekleştiriliyor. .