adscode
adscode
adscode

BM'nin Doha'da düzenleyeceği Afganistan toplantısı detayları

BM, bu hafta sonu Katar'da düzenleyeceği toplantıyla Afganistan İslam Emirliği Hükümeti ile diyaloğu ilerletmeyi amaçlıyor.

BM'nin Doha'da düzenleyeceği Afganistan toplantısı detayları

BM Siyasi İşler Şefi Rosemary DiCarlo, bu hağfta sonu Katar'da gerçekleştirilecek olan BM öncülüğündeki Afganistan toplantısının amacının, Afganistan İslam Emirliği Hükümeti'nin uluslararası alanda tanınmasını tartışmak olmadığını açıkladı. Toplantı, grubun tanınması değil, Afganistan halkı ve ülkesiyle ilgili konuların ele alınması amacıyla düzenleniyor. Toplantıda, özel sektör faaliyetleri, narkotikle mücadele oturumları ve genel olarak diyaloğun ilerletilmesi odak noktası olacak.

Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşecek olan toplantıya yaklaşık 25 ülkeden temsilci katılacak ve Afganistan İslam Emirliği Hükümeti'nin ilk resmi uluslararası toplantısı olacak. Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanı Mevlevi Emirhan Muttaki, toplantıya Sözcü Zebihullah Mücahidin başkanlık yapacağını açıklamıştı.

Mücahid başkanlığındaki heyet, Afganistan İslam Emirliği yetkililerinin karşılaştığı yaptırımlar, finansal kısıtlamalar, özel sektör engelleri ve narkotikle mücadele konularını gündeme getirecek. BM'nin Doha'da düzenleyeceği toplantı, Afganistan konusunda BM'nin üçüncü toplantısı olacak. Kararlı bir şekilde "tanınmayan" Afganistan İslam Emirliği, BM'nin buna rağmen diyaloğu sürdürme kararlılığını yansıtıyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder