Bodrum'da Otellerde Büyük İndirimler

Bodrum'da oteller temmuz ortası itibariyle büyük indirimlere gitti. İç pazarda yaşanan daralmaya rağmen turizm sektörü ayakta kalmaya çalışıyor.

Bodrum'da Otellerde Büyük İndirimler

Bodrum, dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olarak bilinmektedir. Ancak son dönemde yaşanan iç pazar daralması nedeniyle otellerde büyük indirimler yapılmaya başlandı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, iç pazarda yüzde 20'den fazla bir daralma olduğunu belirtti. Bu nedenle oteller, temmuzun ikinci yarısından itibaren yüzde 50'lere varan indirimler uygulamaya başladı. Demir, otellerin pahalı satamadıkları için indirim yapmak zorunda kaldığını ifade etti. Sabit maliyetlerin yüksek olmasına rağmen otelcilerin boş kalma riskiyle karşı karşıya kalmamak için bu adımı attığını söyledi.

Özellikle Bodrum'un farklı bölgelerinde fiyatların daha uygun olduğunu vurgulayan Demir, iç pazarda yaşanan daralmanın farklı seçeneklerle aşılabileceğini dile getirdi. Günübirlik tekne turlarında ise doluluk oranlarının yüzde 100'e kadar çıktığı belirtildi.

Bodrum'un hala tercih edilen bir tatil beldesi olduğunu vurgulayan Kumbahçe Tekneciler Kooperatif Başkanı Vahap Özkan, fiyatların uygun olduğunu ve tatilcilerin beklentilerini karşıladığını ifade etti.

Ancak, bazı esnafın fiyatları suiistimal ettiğini ve bu durumun Bodrum'un imajını olumsuz etkilediğini belirten işletmeciler, yerli turistin Bodrum'u sevdiğini ve tercih ettiğini dile getirdi.

Fiyatların daha rekabetçi seviyelere çekilmesi gerektiğini vurgulayan işletmeciler, turizm sektöründe yaşanan zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade ettiler.