adscode
adscode
adscode

Bodrum Otellerinde Temmuz İndirimi Başladı

Bodrum'da oteller temmuz ortası itibariyle indirime gitti. İç pazarda daralma yaşayan oteller, fiyatları düşürerek turist çekmeye çalışıyor.

Bodrum Otellerinde Temmuz İndirimi Başladı

Bodrum, dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biridir ve temmuz ayında turistleri çekmek için pek çok otel indirime gitti.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, iç pazarda yüzde 20'den fazla daralma olduğunu belirtiyor ve otellerin pahalı satamadıkları için indirime gittiklerini ifade ediyor. Sabit maliyetlerin arttığı bir dönemde otelciler, en azından odalarını dolu tutabilmek adına fiyatları düşürme yoluna gidiyor. Demir'e göre, bu sezon otelciler için büyük bir kazanç sağlamayacak olsa da en azından personellerini tutabilecekleri bir sezon olacak. Bodrum'un farklı bölgelerinde de uygun fiyatlı konaklama seçenekleri bulunmakta. Demir, yarımadanın her yerinin pahalı olmadığını ve turistlerin daha uygun fiyatlı bölgeleri tercih edebileceğini belirtiyor. Günübirlik tekne turlarında ise doluluk oranı yüzde 100'e çıkmış durumda. Ancak bazı esnaf, yalan yanlış haberlerin Bodrum'un imajını olumsuz etkilediğini ve fiyatların zaten dip seviyede olduğunu dile getiriyor.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ise Türk turistlerin yurt dışı turizmini tercih etmesinin sebeplerini değerlendiriyor ve iç turizmin gelişmesi için çözüm önerileri sunuyor. Turizm sektöründe yapılan doğru adımların önemine vurgu yapıyor.

Bodrum'da otellerde yapılan temmuz indirimleri, iç pazardaki daralmayı dengelemeye çalışırken, sektör temsilcileri ve yetkililer de turizmdeki zorluklar ve çözüm yolları üzerine çeşitli görüşlerini paylaşıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder