Boeing'in 737 Uçağının Oksijen Maskesi Problemi Denetlenecek

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Boeing'in 737 sınıfı uçağının oksijen maskesi problemi nedeniyle denetleneceğini duyurdu.

Boeing'in 737 Uçağının Oksijen Maskesi Problemi Denetlenecek

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Boeing'in 737 sınıfı 2 bin 612 yolcu uçağının "oksijen maskesi problemi" gerekçesiyle denetleneceğini duyurdu.

Federal Hükümetin resmi yayın organında paylaşılan "Uçuşa Elverişlilik Direktifi"nde, söz konusu problemin Boeing'in ürettiği 737 model uçaklarda meydana geldiği belirtildi.

Direktifte, Boeing'in ürettiği 737 sınıfı uçaklarda oksijen jeneratörlerinin yerlerinden kayması ve muhtemel basınç düşmesi olayında yolcuların oksijen almasının engellenebileceği ifade edildi. Bu nedenle 2 bin 612 yolcu uçağının denetleneceği duyuruldu.

Boeing, oksijen jeneratörleriyle ilgili problemi araştırıyor ve uçaklardaki oksijen jeneratörlerinin denetlenmesi için hava yolları şirketlerine bülten yayınladı.

Bazı uçaklarda güvensiz durumun devam ettiği gerekçesiyle denetleme kararı alındığı direktifte, "oksijen maskesi problemi"nde etkisi olan hatalı parçaların kullanılması yasaklandı.

ABD'li uçak üreticisi Boeing, önceki gün, "737 Max" tipi iki yolcu uçağının düşmeleriyle ilgili davadan kaçınmak için 243,6 milyon dolarlık ödemeyi kabul etmişti..