adscode
adscode
adscode

Boğaziçi Üniversitesi Avrupa’da İlerleme Kaydetti

Boğaziçi Üniversitesi, Avrupa’daki yükseköğretim kurumları arasında yükseliş gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi Avrupa’da İlerleme Kaydetti

Boğaziçi Üniversitesi, Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS tarafından Avrupa’daki yükseköğretim kurumları arasında değerlendirildi.

QS’in kriterlerine göre, üniversite “araştırma etkisi”, “akademik saygınlık”, “istihdam gücü”, “işveren nezdinde saygınlık”, “eğitim deneyimi”, “uluslararasılık” ve “sürdürülebilirlik” gibi alanlarda değerlendirildi. Boğaziçi Üniversitesi, 685 yükseköğretim kurumu arasında 165’inci sırada yer aldı.

Haziran ayında yayımlanan “Dünya Üniversiteler Sıralaması 2025” verilerinden yararlanılarak hazırlanan bölgesel sıralamada ise Boğaziçi Üniversitesi, 34 sıra yükselerek “Avrupa’nın en fazla ilerleme kaydeden” yükseköğretim kurumu oldu. En iyi performans, “istihdam gücü” ve “işverenler nezdinde saygınlık” kriterlerinde elde edildi. Üniversite, işverenler nezdinde saygınlıkta 10 sıra yükselerek 32; istihdam gücünde ise 35’inci sırada yer aldı.

Türkiye’de değerlendirilen 72 yükseköğretim kurumu arasında ise istihdam gücünde birinci sırada yer alan Boğaziçi Üniversitesi, işverenler nezdinde saygınlık ve sürdürülebilirlik kriterlerinde üçüncü oldu.

“Akademik saygınlık”ta 9 sıra ilerleyerek 137’nci sırada yer alan üniversite, “eğitim için giden değişim programı öğrencileri” kriterinde 140’ıncı, “sürdürülebilirlik” kriterinde ise 152’nci sırada temsil edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, üniversitenin Avrupa’daki yükseköğretim kurumları ve çeşitli kuruluşlarla olan iş birliklerini sürdürdüğünü belirtti.

İnci, Avrupa’nın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2025’te gösterilen performansın başarının bir yansıması olduğunu vurgulayarak, Boğaziçi Üniversitesi olarak Ar-Ge, endüstri-sanayi iş birliği, değişim programları ve uluslararası iş birlikleri gibi alanlardaki performanslarını daha da ileri taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder