adscode
adscode
adscode

Bolivya Devlet Başkanı Arce'nin Darbe Girişimine Karşı Tepkisi Kameralara Yansıdı

Bolivya'da Devlet Başkanı Arce'nin darbe girişimine karşı sert tepkisi kameralara yansıdı. Zırhlı araçlarla hükümet sarayına girmeye çalışan askerlerle tartışan Arce, askerlere geri dönme emri verdi.

Bolivya Devlet Başkanı Arce'nin Darbe Girişimine Karşı Tepkisi Kameralara Yansıdı

Bolivya'nın yönetim başkenti La Paz'da yaşanan olaylarda Devlet Başkanı Arce'nin darbe girişimine karşı sert tepkisi kameralara yansıdı. Zırhlı araçlarla Murillo Meydanı'na gelen ve hükümet sarayının kapısını zorlayan askerlerle tartışan Arce, askerlere geri dönme emri verdi. Kameralar önünde yaşanan tartışmada Arce, askerlere "Senin başkomutanın burada. Hemen şimdi birliğine geri dön. Bütün asker ve polisleri derhal buradan çek. " şeklinde sert bir tepki gösterdi. Askerlerin olumsuz yanıt vermesi üzerine sinirlenen Arce, "General, bu yaptığınızı Bolivya halkı affetmez. Eğer iyi bir komutan olduğunuzu söylüyorsanız, görev yerinize geri dönmelisiniz ve askerleri buradan çekmelisiniz. Bu bir emirdir, beni ciddiye almıyor musunuz?" şeklinde konuştu. Çevredeki vatandaşlar da Arce'ye destek vererek askerlere tepki gösterdi. Bu sırada eski komutan Zuniga'nın saray kapısından çıktığı ve gözaltına alındığı belirtildi.

Arce'nin çağrısı üzerine binlerce kişi meydanlara inerek darbe girişimini protesto etmişti.Bolivya ordusunun yeni atanan komutanı Jose Wilson Sanchez'in emriyle, darbe girişimine kalkışan askerler birliklerine geri dönmüştü. Arce, halka sakin olmaları çağrısında bulunarak olayların demokrasiye zarar vermemesi gerektiğini vurgulamıştı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder