adscode
adscode
adscode

Borsa Düşüşle Başladı, Küresel Endişeler Artıyor

Borsa İstanbul ve küresel piyasalarda yaşanan düşüşler, ABD'deki resesyon endişeleriyle ilişkilendiriliyor. BIST 100 endeksi büyük kayıplar yaşarken, diğer borsalarda da sert düşüşler yaşanıyor.

Borsa Düşüşle Başladı, Küresel Endişeler Artıyor

Borsa İstanbul'da ve küresel piyasalarda yaşanan düşüşler, ABD'deki resesyon endişeleriyle ilişkilendiriliyor. BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre büyük bir azalma yaşarken, diğer borsalarda da sert düşüşler görülüyor. Küresel piyasalarda ABD'deki resesyon endişeleri hızla güçlenirken, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerde de ciddi düşüşler yaşanıyor. ABD Merkez Bankası'nın faiz indirme ihtimali endişeleri biraz olsun hafifletse de, piyasalardaki belirsizlik devam ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, açılışta büyük bir düşüşle karşılaşırken, devre kesici uygulanmasıyla işlem durduruldu. Ancak satışlar devam ederek endekste ikinci kez devre kesici uygulandı. Avrupa borsaları da ABD'deki endişelerden etkilenerek sert düşüşler yaşıyor. Stoxx Europe 600 endeksi ve diğer Avrupa borsaları da değer kaybederken, Avro/dolar paritesi de olumsuz bir seyir izliyor.

Küresel piyasalarda yaşanan bu satış baskısı ve endişe, yatırımcıları tedirgin ederken, analistler de ekonomik aktivitedeki yavaşlamanın etkilerini yakından takip ediyor. Önümüzdeki günlerde piyasalardaki dalgalanmaların devam edebileceği öngörülüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder