adscode
adscode
adscode

Borsa İstanbul'da Fed Kararı Öncesi Dalgalı Seyir

BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre gerileyerek günü tamamladı. Küresel piyasalar ise Fed kararı öncesinde karışık bir seyir izliyor.

Borsa İstanbul'da Fed Kararı Öncesi Dalgalı Seyir

BIST 100 endeksi, açılışta önceki kapanışa göre 33,57 puan ve yüzde 0,31 gerileyerek 10. 658,11 puana indi. Bankacılık endeksi yüzde 0,25 ve holding endeksi yüzde 0,27 değer kaybetti. En fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 0,35 ile inşaat, en çok kaybettiren ise yüzde 0,99 ile turizm oldu. Dün düşüş eğiliminde hareket eden Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü önceki kapanışa göre yüzde 0,39 azalışla 10. 691,68 puandan tamamladı.

Küresel pay piyasaları, ABD Merkez Bankası'nın bu akşam alacağı para politikası kararları öncesinde karışık bir seyir izlerken, Japonya Merkez Bankası politika faizini sürpriz bir artırımla yüzde 0,25'e çıkardı.

Analistler, Fed'in faiz kararı, açıklanacak makroekonomik veriler ve bilançolarla haftanın ikinci yarısında piyasalarda oynaklığın artmasının beklendiğini bildirdi.

Fed'in bugün politika faizini sabit tutacağına kesin gözüyle bakılırken, gelecek dönem para politikasına yönelik ipuçları ve sinyallerin takip edileceği belirtildi.

Piyasalardaki oynaklığın bugün pay vadeli kontratlarda vade sonu olmasından kaynaklanabileceği ifade edilirken, yurt içinde dış ticaret dengesi, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de ADP özel sektör istihdamı gibi verilerin takip edileceği belirtildi. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10. 600 ve 10. 500 puanın destek, 10. 800 puanın direnç konumunda olduğu vurgulandı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder